Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjetina sa krompirom i zelenim paradajzom

Svinjetina sa krompirom i zelenim paradajzom

Svinjetina sa krompirom i zelenim paradajzom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
8
"Da li smo Vas iznenadili ovim zelenim paradajzom? A kada biste znali koliko je samo ukusno..."

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1.5 kg svinjskog vrata
  • krompir - 500 g
  • zeleni paradajz - 700 g
  • luk - 3 glavice
  • pire od paradajza - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso naseći na male zalogaje. U širokoj šerpi zagrejati masnoću, pa staviti meso.

Pržiti meso, dok ne omekša. Luk naseći sitno, a paradajz krupnije, pa ih dodati u meso, i povremeno mešati, dok luk ne bude gotov.

Staviti alevu papriku i biber, pa promešati. Sipati vodu po sredini jela. Dodati nasečeni krompir i pire od paradajza.

Kuvati na tihoj vatri, oko 30 minuta, ili dok krompir ne bude gotov. Posoliti po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: