Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pivski pečeni krompir sa piletinom

Pivski pečeni krompir sa piletinom

Galya VasilevaGalya Vasileva
Početnik
2113
Pivski pečeni krompir sa piletinom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Pileći bataci u kombinaciji sa čudesnim krompirom i dahom piva. Sjajni za večeru ili meze za prijatelje!"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • pileći bataci - 4 komada
  • pivo - 1 šolja
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • majčina dušica
  • ruzmarin
  • kurkuma
  • bosiljak
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite piletinu. Stavite je u odvojenu duboku posudu. Dobro utrljajte kožu solju, biberom, alevom paprikom i kurkumom. Ostavite da odstoji. U međuvremenu oljuštite krompir, operite ga i isecite na ne mnogo debele kolutove - po oko 0, 5 cm.

Uzmite jednu posudu za pečenje, podmažite je, ne previše. Stavite krompir u posudu, dodajte so, biber, alevu papriku, ruzmarin, majčinud dušicu i bosiljak po ukusu. Ruzmarin, majčina dušica i posebno bosiljak su dosta jaki, zato ja predlažem da stavite po 1 prstohvat.

U posudu nalijte čašu piva i dodajte čašu vode. Odozgo stavite piletinu. Blago prelijte s nekoliko kapi ulja svaki batak i utrljajte ga. Stavite da se peče na 250 stepeni oko 25 minuta.

Kada piletina dobije zlatastu preplanulost, prebacite na pečenje samo odozdo na 220 stepeni još oko 15 minuta. Proverite da li se krompir ispekao i ako je gotov izvadite iz rerne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: