Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa maskarponeom i bademima

Torta sa maskarponeom i bademima

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Torta sa maskarponeom i bademima
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
12
"Iznenađujuće ukusna i prijatna domaća čokoladna torta sa maskarponeom i bademima"

Potrebni sastojci

  • kora
  • brašno - 220 g
  • šećer - 350 g
  • kakao - 65 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • soda - 2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • sveže mleko - 240 ml
  • ulje - 120 ml
  • jaja - 2 velika
  • vanila - 1 flašica ekstrakta
  • kafa - 200 ml (vreo espreso)
  • fil za unutrašnjost torte
  • maskarpone - 250 g
  • dulce de leche - 300 g (kuvano kondenzovano mleko)
  • krem za premazivanje torte
  • maskarpone - 250 g
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • za ukras
  • čokolada - 60 g
  • pavlaka - 50 ml
  • bademi - 100 g, listići
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i so. Dobro promešajte da se pomešaju.

U drugoj posudi umutie jaja sa ulje, svežim mlekom i vanilom. Tečne sastojke sipajte u suve i mešajte dok se ne dobije homogena smesa. Na kraju dodajte vrelu kafu.

Sipajte smesu u kalup za tortu (24 cm), prethodno obloženu papirom za pečenje. Pecite koru u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35-40 minuta. Kad se ispeče i potpuno ohladi, isecite je na tri kore.

Makarpone se pomeša sa dulce de leche-om.

Sastavite tortu tako što gotov krem rrasporedite između prve i druge kore. Odozgo i sa strane namažite drugim delom maskarponea, zaslađenog sa šećerom u prahu. Ostavite tortu u frižideru na oko sat da se stegne.

Rastopite čokoladu na pari i u nju dodajte pavlaku. Mutite dok se ne dobije homogena smesa.

Ukrasite tortu tako što pažljivo sipate čokoladu u centar. Finalni ukras napravite sa listićima badema, tako što oblepite tortu sa stane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: