Način pripreme
U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i so. Dobro promešajte da se pomešaju.
U drugoj posudi umutie jaja sa ulje, svežim mlekom i vanilom. Tečne sastojke sipajte u suve i mešajte dok se ne dobije homogena smesa. Na kraju dodajte vrelu kafu.
Sipajte smesu u kalup za tortu (24 cm), prethodno obloženu papirom za pečenje. Pecite koru u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35-40 minuta. Kad se ispeče i potpuno ohladi, isecite je na tri kore.
Makarpone se pomeša sa dulce de leche-om.
Sastavite tortu tako što gotov krem rrasporedite između prve i druge kore. Odozgo i sa strane namažite drugim delom maskarponea, zaslađenog sa šećerom u prahu. Ostavite tortu u frižideru na oko sat da se stegne.
Rastopite čokoladu na pari i u nju dodajte pavlaku. Mutite dok se ne dobije homogena smesa.
Ukrasite tortu tako što pažljivo sipate čokoladu u centar. Finalni ukras napravite sa listićima badema, tako što oblepite tortu sa stane.