Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Plavi patlidžan na francuski način

Plavi patlidžan na francuski način

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
140412k
Plavi patlidžan na francuski način
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Plavi patlidžan, ali ne bilo kakav, već na francuski način Jelo koje treba da se proba"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 kom.
  • maslinovo ulje - 6 kašika
  • paradajz - 1 kg, iz konzerve
  • žalfija - 4 lista
  • ruzmarin - 2 grančice
  • parmezan - 40 g
  • mocarela - 250 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Plavi patlidžan naseći na kriške, pa ih pobiberiti. Staviti ih u nauljenu tavu, pa ih preliti preostalim maslinovim uljem.

Peći ih 5 minuta, u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni. Preko plavog patlidžana staviti paradajz.

Začine usitniti i sjediniti sa parmezanom, pa posuti smesu preko paradajza. Mocarelu naseći na kružiće.

Staviti je odozgo, pa peći još 15 minuta na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.7
52
41
30
20
10
Oceni: