Pijano belo pile

Pijano belo pile
Fotografije: Monika Ivanova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Nije pijano, već sa opijajućim ukusom i aromom, koji će vam se mnogo dopasti"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 600 g, pileći file
  • luk - 1 glavica
  • topljeni sir - 50 g
  • kiseli krastavčići - 5 - 6 komada
  • pečurke - 4 - 5 srednje velike
  • pavlaka - 200 ml, za kuvanje
  • kačkavalj - 150 g
  • maslac - 50 g
  • belo vino - 150 ml
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Rastapa se maslac i u njemu se proprži meso isečeno na žilijen. Dodaje se luk isečen na sitno.

Nakon što omekša, stavljate pečurkice i kisele krastavčiće, isečene na parčiće.

Kada se proprži, stavlja se pavlaka i topljeni sir.

Na kraju, kad se zgusne, dodaje se vino i začini.

Jelo se oblikuje u tanjiru i dok je vrelo narenda se kačkavalj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: