Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Skuša na roštilju

Skuša na roštilju

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Skuša na roštilju
Fotografije: Veselina Konstantinova
7 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
190 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
2
"Svi smo probali skušu na roštilju, svi volimo skušu na roštilju!"

Potrebni sastojci

  • skuša - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • so
  • biber
  • limun - 1 komad
  • maslinovo ulje - 1 šolja
  • belo vino - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Skuša se očisti i poređa u sledeću marinadu.

Luk se iseče na sitno i njim se poređaju ribe koje su pre toga obilno namazane maslinovim uljem i limunom. Pospu se sa malo soli i aleve paprike i nakon što odstoje oko sat vremena, prelivaju se belim vinom i stoje tako oko 2 sata, može i više.

Ocede se i peku na roštilju ili na žaru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: