Hrskavi pečeni krompirići

18/09/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"I odjednom smo čuli da se u blizini otvara pivo..."
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 570
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 200 stepeni; Pleh za pečenje pokriven papirom za pečenje.

Krompir očistite i nasecite na debele komade. Blanširajte ga oko 3-5 minuta u vreloj slanoj vodi. Izvadite ga i ocedite.

Prohlađeni krompir stavite u plastičnu kesu i dodajte maslinovo ulje. Protresite kesu da krompir sa svih strana primi ulje.

Sipajte ih u pleh i pospite ih obilno prezlama. Promešajte, kako bi se prezle zalepile na krompir sa svih strana.

Rasporedite krompir u plehu. Pospite ih sitno iseckanim lukom i izgnječenim belim lukom, alevom paprikom, posolite i dodajte biber po ukusu, kao i majčinu dušicu i origano.

Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta dok ne budu gotovi.

Napomena: Veoma dobar recept za prelep prilog uz glavno jelo ili samostalnu večeru uz salatu. Krompir ima ukus kao krompir Vedžis, što je veoma prijatno. Lak i brz recept.

Začine stavljajte prema vašem ukusu. Možete dodati manje ili više, a možete ih i promeniti.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar