Način pripreme
Rerna - 200 stepeni; Pleh za pečenje pokriven papirom za pečenje.
Krompir očistite i nasecite na debele komade. Blanširajte ga oko 3-5 minuta u vreloj slanoj vodi. Izvadite ga i ocedite.
Prohlađeni krompir stavite u plastičnu kesu i dodajte maslinovo ulje. Protresite kesu da krompir sa svih strana primi ulje.
Sipajte ih u pleh i pospite ih obilno prezlama. Promešajte, kako bi se prezle zalepile na krompir sa svih strana.
Rasporedite krompir u plehu. Pospite ih sitno iseckanim lukom i izgnječenim belim lukom, alevom paprikom, posolite i dodajte biber po ukusu, kao i majčinu dušicu i origano.
Pecite krompir na 200 stepeni oko 30 minuta dok ne budu gotovi.
Napomena: Veoma dobar recept za prelep prilog uz glavno jelo ili samostalnu večeru uz salatu. Krompir ima ukus kao krompir Vedžis, što je veoma prijatno. Lak i brz recept.
Začine stavljajte prema vašem ukusu. Možete dodati manje ili više, a možete ih i promeniti.
Hrskavi pečeni krompirići sa majčinom dušicom i origanom su veoma ukusni.