bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Domaći Kečap»Ukusan kečap po starom receptu

Ukusan kečap po starom receptu

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Ukusan kečap po starom receptu
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
18/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno150 min.
Porcije12
"Stari recepti su najbolji, a ovaj kečap je neverovatan Nema lepšeg od domaće napravljene hrane"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 10 kg, oljušten i bez semenki
  • beli luk - 3 glavice
  • luk - 6 glavica
  • šećer - 300 g
  • so - 80 g
  • biber - 1 kašika, mleveni
  • kumin - 1 kašika, mleveni
  • čubar - 1 kašika, u prahu
  • cimet - 1 štapić
  • karanfilić - 15 komada, zrna, mleveni
  • muskatni oraščić - 1 paket, mleveni
  • sirće - 2 kašike
  • limunska kiselina - 1 kašika
  • prašak za pecivo - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite opran paradajz na velike komade i provucite ih kroz mašinu za ljuspe i semenke, ako je potrebno 2 puta dok ne dobijete glatku ujednačenu smesu.

Sameljite luk i bel luk očišćen od ljuski i začine ako su u zrnu, ali ne i štapić cimeta.

Pomešajte sve i kuvajte u posudi uz neprekidno mešanje dok ne dobijete smesu gustine koju vi želite.

Nalijte kečap u dobro oprane i osušene boce s poklopcima. Sterilišite 10-15 minuta da dobijete vakuum u poklopcima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: