Karni salata

20/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4253
"Očaraće vas od prvog zalogaja!"
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano510
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada, srednje veliki
  • senf - 1 kašika
  • med - 1 kašičica
  • balsamiko sirće - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • bosiljak - 3 - 4 struka, svež
  • kravlji sir - 100 g
  • crni luk - 1 glavica
  • paradajz - 2 komada
  • masnoća - za prženje
  • so
  • masline - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se opere i iseče na krugove. Stavlja se u posudu sa slanom vodom, da mu se otkloni gorki sok. Suši se i posipa solju, nakon čega se prži u vreloj masnoći dok ne dobije zlatastu boju. Dobro je da se stavi na kuhinjski ubrus da se odstrani suvišna masnoća.

Nakon toga se priprema sos od senfa, meda, balsamiko sirćeta, maslinovog ulja i svežeg bosiljka. Svi oni se stave u blender i pasiraju se.

U odgovarajući tanjir se poređaju krugovi patlidžana i namažu se pripremljenim sosom.

Preko njih se posipa narendan sir, nakon toga se posipa lukom isečenim na sitno.

Na kraju se stavlja paradajz isečen na kocke.

Patlidžan se garnira sa svežim bosiljkom i maslinama.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar