Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Sušeni paradajz

Sušeni paradajz

Martina TrakovaMartina Trakova
Pomoćnik kuvara
5513243
Sušeni paradajz
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
300 min.
Ukupno
320 min.
Porcije
4
"Svaki doba kulinar treba da ima teglu sušenog paradajza u maslinovom ulju"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 kg, sorta Roma
  • maslinovo ulje - 1 kašika ili suncokretovo ulje
  • beli luk - 5 - 7 čena
  • so - 3 kašike
  • šećer - 3 kašike
  • biber - zrna
  • majčina dušica
  • origano
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz operite i isecite na 4 ili 6 parčeta. Poređajte ih u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje. Posipajte preko ulje, so i šećer.

Sušite ga u rerni na 100-120 stepeni 5-6 sati ili dok se ne skupi i uhvate koricu.

U suvu teglu poređajte paradajz, a između njih stavite beli luk i začine.

Na kraju sipajte suncokretovo ili maslinovo ulje i napunite celu teglu. Budite oprezni sa količinom origana, jer ako mnogo stoji, biće gorak.

Ulje koje je bilo u paradajzu se takođe može koristiti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: