bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Mekike»Ukusne, lake i vazdušaste mekike

Ukusne, lake i vazdušaste mekike

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
277
11
375
Ukusne, lake i vazdušaste mekike
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 4
20/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
"Tradicija nalaže da vas subotom ili nedeljom budi aroma vazdušastih mekika, samo treba neko da vam spremi"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosejte dva puta i dodajte mu so. Jaja umutite u činiji i dodajte ih brašnu.

U kiselo mleko stavite sodu, dobro promešajte i dodajte ga ostalim sastojcima. Zamesite testo, posipajte brašnom i neka odstoji oko pola sata.

Kada je gotovo, razvijte koru debljine 6 cm. Uz pomoć noža isecite mekike i ispržite ih u zagrejanom ulju.

Po želji, mekike možete poslužiti posipane šećerom u prahu. Prijatno!

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: