Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Krufini»Krafini ružice sa slatkom od jagoda

Krafini ružice sa slatkom od jagoda

Krafini ružice sa slatkom od jagoda
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
4 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Totalni hit na internetu i u kulinarstvu, nešto između mafina i kroasana - božanstven ukus!"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 300 - 250 g
  • šećer - 3 supene kašike
  • so - 1 kašičica, ravna
  • voda - 150 ml, mlaka
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • maslac - 125 g, rastopljen
  • slatko od jagoda - 1 šolja
  • šećer u prahu - za posipanje
  • ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se pomeša sa mlakom vodom i 1 supenom kašikom šećera. Promešamo i ostavljamo da nadođe. Brašno se proseje, sipa se so i preostali šećer. Dodaje se kvasac i rastopljeni maslac, meša se viljuškom dok se ne dobije lopta od testa, posle se zamesi meko testo.

Sipa se na radnu površinu, mesimo 5-10 minuta, prijatno je na dodir i lako se radi sa testom. Uvijam u foliju i ostavljamo na nadođe 40 minuta.

Gotovo testo se deli na 6 jednakih delova. Svaki se razvlači na dugu elipsu, u isto vreme se i lagano rasteže. Četkom se premaže uljem i uvija u rolat. Rukama se rolat razvije i ostavlja na jednoj strani. Tako se oblikuju sve loptice.

Posle se svaki rolat iseče nožem po sredini, po dužini i uvija se u ružu, kraj se stavlja odozdo.

U namazane kalupe za mafine se stavljaju dobijene ruže. Ostavljamo na 20 minuta da nadođe drugi put i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta dok ne dobiju lepu, zlatnu boju. Vadimo i ostavljamo da se ohladi.

Sipamo slatko od jagoda u visoku posudu i pasiramo dok se ne dobije glatka smesa.

Smesu sipamo u špric sa dugim nastavkom i zabodemo tačno u sredinu svakog krafina. Punimo slatkom, ostavljamo odozgo da se rasteče. Posipamo šećerom u prahu i serviramo.

Krafini ružice sa slatkom od jagoda su lepi i ukusni - neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: