Ljutenica po zlatnom babinom receptu

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70663
22/09/2017
"Ukus s kojim smo odrasli. Ukus, sa kojim želimo da i naša deca odrastu!"
Priprema240 min.
Kuvanje240 min.
Ukupno480 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 346
  • Pregledi tokom meseca729
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • crvena paprika - 20 kg
  • patlidžan - 6 kg
  • paradajz pire - 3 tegle po 800 g
  • ulje - 2.5 litara
  • šećer - 2 - 3 kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite paprike i patlidžan i ispecite ih. Nakon toga ih oljuštite.

Gotov patlidžan i paprike se melju u mašini.

Jedan litar ulja se zagreva i sipa se smesa zajedno s paradajz pireom. Nakon što provri uz neprestano mešanje se dodaje postepeno i ostatak ulja.

Pre nego što se skine s vatre, dodaje se so i šećer i ponovo se meša.

Nakon toga se ostavlja da se malo ohladi i puni se u tegle koje se sterilišu 20 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar