Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Ljutenica»Ljutenica po zlatnom babinom receptu

Ljutenica po zlatnom babinom receptu

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Ljutenica po zlatnom babinom receptu
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
240 min.
Kuvanje
240 min.
Ukupno
480 min.
"Ukus s kojim smo odrasli. Ukus, sa kojim želimo da i naša deca odrastu!"

Potrebni sastojci

  • crvena paprika - 20 kg
  • patlidžan - 6 kg
  • paradajz pire - 3 tegle po 800 g
  • ulje - 2.5 litara
  • šećer - 2 - 3 kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite paprike i patlidžan i ispecite ih. Nakon toga ih oljuštite.

Gotov patlidžan i paprike se melju u mašini.

Jedan litar ulja se zagreva i sipa se smesa zajedno s paradajz pireom. Nakon što provri uz neprestano mešanje se dodaje postepeno i ostatak ulja.

Pre nego što se skine s vatre, dodaje se so i šećer i ponovo se meša.

Nakon toga se ostavlja da se malo ohladi i puni se u tegle koje se sterilišu 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: