Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Posna pita sa zeljem po babinom receptu

Posna pita sa zeljem po babinom receptu

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14740687
Posna pita sa zeljem po babinom receptu
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Posnu pitu ćemo praviti samo po babinom receptu, zato što ukusniju od nje nismo ni probali."

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • zelje - 500 g /očišćeno/
  • mladi luk - 5 - 6 strukova
  • peršun - 1/2 vezice, svež
  • nana - 3 struka, sveža
  • pirinač - 1/2 šolje
  • ulje - maslinovo
  • so
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i dobro očistite zelje. Naseckajte mladi luk, a peršun i divlju nanu sitno iseckajte.

Zagrejte ulje ili maslinovo ulje u odgovarajućoj posudi i dinstajte luk, a zatim dodajte zelje, peršun i divlju nanu. Začinite solju i crnim biberom.

Uporedo sa tim dobro operite pirinač i skuvajte ga u blago posoljenoj vodi.

Kada je sve gotovo, počnite sa ređanjem pite. Dno odgovarajuće tepsije za pečenje namažite s malo ulja ili maslinovog ulja. Stavite dve kore za pitu, a na njih zelje i pirinač i pospite s malo ulja/maslinovog ulja.

To se ponavlja dok se ne potroše kore za pitu. Pitu namažite masnoćom i stavite u prethodno zagrejanu rernu nba 180 stepeni.

Pecite dok se ne dobije prijatna zlatkasta boja /otprilike 45 minuta/.

Poslužite pitu sa zeljem dok je još topla.

Napomena: Možete koristiti i suve sastojke /peršun i divlju nanu/, ali sveža pita bude ukusnija i aromatična. Pazite da ne preterate sa uljem / maslinovim uljem i da pita ne postane previše masna. Neka vam je slatko!

Takođe, pogledajte kako da napravite supu sa zeljem, omiljeno zapečeno jelo od zelja ili ovaj ukusni pirinač sa zeljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: