Način pripreme
Skinite etiketu sa konzerve kondenzovanog mleka i stavite konzervu u posudu sa vodom. Ugrejte vodu i držite konzervu u vodi oko 2 i po sata na tihoj vatri. Veoma je važno da nivo vode ne spadne ispod nivoa konzerve, jer bi mogla da eksplodira.
Tako dobiveno dulce de leche promešajte sa omekšalim maslacem i umutite sve mikserom na manjim obrtajima dok ne dobijete glatku smesu sličnu pavlaci. Smesu stavite u frižider.
Za kore od sa medom u posudi promešajte šećer, med, jaja i meki maslac.
Ugrejte vodu u šerpi na vatri i stavite posudu sa smesom preko šerpe, ali da ne dodiruje vodu. Neprestano mešajte dok se ne rastopi šećer i dok smesa ne bude potpuno tečna. Skinite sa vatre i dodajte sodu, sirće i so. Dobro promešajte. Na kraju dodajte brašno i ponovo promešajte.
Podelite testo na 6 delova i razvucite ih oklagijom na najtanje kore koje možete da razvučete. Pecite kore u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta (do tamno zlatne boje). Dok su kore još vruće isecite ih u oblik kruga.
Za drugi krem u posudi promešajte kiselu pavlaku, maskarpone sir, vanilu i šećer. Prvu koru premažite kremom od kondenzovanog mleka. Sledeću koru premažite kremom od pavlake i na taj način ređajte do poslednje kore. Odozgo i sa strane premažite kremom od kondenzovanog mleka.
Pospite celu tortu mlevenim mrvicama od kora. Stavite je u frižider na minimun 12 sati.
Servirajte tortu prelivenu medom. Prijatno.