Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Krem karamel sa komadićima bundeve

Krem karamel sa komadićima bundeve

Krem karamel sa komadićima bundeve
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Probajte ovaj krem karamel, ali kakvog ga mi volimo - sa komadićima tikve i aromom vanile"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 600 g
  • sveže mleko - 600 ml
  • šećer - 200 g
  • jaja - 5 komada
  • vanilin šećer
  • cimet - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Uklonite koru bundeve i iseckajte je na manje komade. U činiji umutite jaja sa šećerom, dodajte vanilin šećer, dobro promešajte i na kraju dodajte sveže mleko.

U manju tepsiju sipajte dobijenu smesu, zatim manju tepsiju stavite u veću, u koju ćete sipati vodu do pola manje tepsije. U karamelizovanu smesu dodajte komadiće tikve i rasporedite ih po smesi.

Pecite na pari u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok se krem ne zgusne, oko 50 minuta. Izvadite i poslužite krem karamel kada se ohladi i posipajte preko cimet.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: