Način pripreme
U posudi se umute maskarpone, šećer i kisela pavlaka u gladak krem.
U drugoj posudi se umuti tečna pavlaka. Ako nije zaslađena umuti se sa još 4 kašike šećera.
Dva krema se pomešaju i pažljivo promešaju.
Bela čokolada se istopi na vodenoj pari i nakon što se blago ohladi, takođe se dodaje zajedno sa esencijom ruma. Krem se meša opet polako i pažljivo dok se potpuno ne homogenizuje.
Piškote se potapaju samo na trenutak u sveže mleko i poređaju jedna do druge uspravljene u kalupu sa pokretnim ivicama. Nakon toga natoljenim piškotama se pokriva gusto i dno kalupa.
Preko njih se rasporedi polovina krema. Kalup može da se lupi jednom, dva puta po stolu ili radnoj površini, da izađe vazduh. Poređa se drugi sloj piškota i premaže se preostalim kremom.
Kalup se uvija prozračnom folijom i stavlja u frižider na oko deset sati.
Pre serviranja se garnira svežim voćem - u ovom slučaju borovnicama i malinama.