bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Ljutenica»Ljutenica sa paprikama, patlidžanom i šargarepama

Ljutenica sa paprikama, patlidžanom i šargarepama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
557112k12
Ljutenica sa paprikama, patlidžanom i šargarepama
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
22/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
30
"I malo namrvljenog sira odozgo..."

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Paprike i patlidžan se ispeku i oljušte, tako da ne ostanu semenke i ljuske. Šargarepa se skuva.

Nakon toga svo povrće se samelje pomoću mašine i prebaci se u duboku posudu da se kuva.

Dodaju se ulje, šećer i so (po ukusu). Ljutenica se kuva na tihoj vatri, dok se meša s vremena na vreme, da ne zagori.

Kada se zgusne dodaju se začini. Proverava se da li je gotova s kašikom kojom mešamo.

Čim ostaje puteljak po dnu posude, znači da je ljutenica gotova. Gotova ljutenica se sipa u teglice koje se posle sterilišu oko 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: