Medovik torta

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Medovik torta
Fotografije: Tanya Levenova
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
10
"Klasična torta sa izuzetno finim i nežnim ukusom Zavolećete je od prvog zalogaja!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 100 g
  • maslac - 100 g /rastopljen/
  • med - 50 g
  • soda - 7 g
  • so - prstohvat
  • brašno - 450 g
  • fil
  • kisela pavlaka - 800 g
  • šećer u prahu - 180 g
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • vanila - 2 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se umute žicom zajendo sa šećerom, dodaje se med i topao rastopljeni maslac. Lepo se promeša smesa i stavlja se na paru, neprestano se meša.

Kad se smesa ugreje, dodaje se so, soda i ponovo se neprestano meša, da se upije soda i dok se ne dobije homogena smesa.

Posuda se skida sa vatre i kad se ohladi dodaje se brašno u etapama.

Zamesi se testo. Ono se podeli na 12 loptica. Svaka loptica se razvija u krug i šerpom prečnika /24 cm/ se iseče krug.

On se peče u plehu od rerne, koji smo namazali uljem i posuli brašnom. Isečci se takođe peku sa korama.

Kad sve kore budu gotove, na taj način se ređaju na poslužavnik i mažu filom.

Pavlaka se umuti sa sastojcima i na koru se stavlja po 3-4 supene kašike krema. Na kraju se torta premaže kremom i posipa isečcima, koji se samelju u blenderu.

Torta je gotova za konzumiranje, kad odstoji nekoliko sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: