Gurmanska pljeskavica

ZoriZori
Guru
8932865k
Gurmanska pljeskavica
Fotografije: Zori
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Ovo je PLJESKAVICA!!!"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg mešano (svinjsko i teleće; veoma sitno samleveno)
  • so - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • biber - 1/2 kašičice (sveže samleven)
  • ljuta aleva paprika - 1 supena kašika
  • luk - 1 glavica
  • kačkavalj - 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se oljušti i sitno isecka. Kačkavalj se iseče na sitne kockice. Pomeša se sa mlevenim mesom, dodaje se so, biber, ljuta aleva paprika, maslinovo ulje i dobro se mesi u posudi.

Pokriva se folijom i ostavlja u frižideru na bar 2 sata.

Mokrim rukama se uzima oko 300 g mlevenog mesa i oblikuje se pljeskavica.

Peče se na roštilju na ćumuru, ali ako nemate tu mogućnost, koristite rebrasti tiganj ili električni roštilj.

Peće se dok se ne pojave jasno izražene trake sa obe strane.

Servira se sa dodatkom povrća i obavezno dobro ohlađenim pivom.

Prjatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: