Posno crveno sočivo Bolonjeze

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
161
11
341
26/09/2017
"Nije samo sočivo, već sočivo Bolonjeze - kulinarski izazov za gladne"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano6 012
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom sedmice20
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • luk - 1 glavica, crni
  • šargarepa - 2 komada
  • beli luk - 4 čena
  • paradajz pire - 1 kašika
  • paradajz - 1 konzerva, kockice (400 g)
  • sok od paradajza - 400 ml
  • bosiljak - 2 kašičice, sušeni
  • origano - 1 kašičica, sušeni
  • soda - 1/4 kašičice
  • so - po želji
  • biber - po želji
  • crveno sočivo - 2 šolje
  • voda - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslinovo ulje u velikom i dubokom tiganju na umerenoj temperaturi.

Luk i šargarepu sitno sieckajte. Dodajte ih zagrejanom maslinovom ulju. Promešajte i pržite dok ne omekšaju, 5 - 10 minuta.

Dodajte sitno iseckan beli luk i paradajz pire, promešajte i pržite još minut.

Dodajte paradajz sos, kockice paradajza, bosiljak, rigano, sodu. Posolite i pobiberite.

Pomešajte sočivno sa svim sastojcima i dodajte vodu.Kuvajte na umerenoj vatri, promešajte s vremena na vreme, dok sočivo ne omekša - 20-30 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar