Miči - mali rumunski ćevapčići

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
337
868
24/09/2017
"To su mali rumunski kebapćići koji su suuuper ukusni"
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 363
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 500 g
  • hleb - 1 kriška
  • beli luk - 2 - 3 čeena
  • soda - pola kašičice
  • so - pola kašičie
  • biber - pola kašičice
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • voda - 3 kašike, topla
* merne jedinice

Način pripreme

Teleće meso sameljite u mašini za meso.

Natopite u hladnoj vodi sredinu jedne kriške hleba, nakon čega je istisnite rukama i dodajte u mleveno meso.

Dodajte još pasiran beli luk, sodu za hleb, so, biber, majčinu dušicu i 3 kašike tople vode.

Zamesite dobro mleveno meso i napravite ćevapčiće dužine oko 6 cm.

Namažite roštilj masnoćom i zagrejte je. Poređajte male kabapčiće i pecite ih desetak minuta sa svake strane.

Servirajte kebapčiće Miči tople, garnirane sa domoaćom ljutom paprikom i hladnim pivom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar