Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Pita od tikvica sa šunkom i parmezanom

Pita od tikvica sa šunkom i parmezanom

Pita od tikvica sa šunkom i parmezanom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Neverovatno ukuso jelo, idealno za radne dane"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • sir - 50 g
  • kobasica - 100, špik
  • šunka - 100 g
  • parmezan - 50 g
  • ulje - 3 kašike
  • jaja - 3 komada, krupna
  • sveže mleko - 300 ml
  • brašno - 1 i 1/2 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • so - po želji
  • biber
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

U činiji žicom umutite jaja, dodajte ulje, sveže mleko, brašno pomešamo sa praškom za pecivo i koje ste prosejali.

Tikvicu ogulite, isecite na kockice zajedno sa šunkom i kobasicom. Dodajte smesi sa jajima i promešajte viljuškom.

Na kraju dodajte parmezan, sitno iseckan peršun i posolite i posipajte preko mleven biber.

Sve sastojke promešajte, kako biste dobili smesu kao za kolač. U tepsiju prečnika 26 cm preko papira za pečenje isipajte smesu.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 - 190 stepeni oko 35 - 40 minuta, probajte da li je gotova uz pomoć čačkalice, ako je suva kada se pita njome probode - onda je gotovo.

Izvadite i ohladite, pa isecite kao tortu. Odlična pita, idealna tokom radne nedelje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: