Način pripreme
Umutite maslac na sobnoj temperaturi sa šećerom, da se dobije mekan krem. Dodajte jedno po jedno jaje.
Kad se dobije homogena smesa stavljajte kašiku po kašiku brašna sa praškom za pecivo i vanilom. Dobija se gušće testo nego za kolač.
Posebno umutimo sitan sir sa šećerom, jajetom i vanilom.
U pleh prečnika 28 cm stavite papir za pečenje i rasporedite polovinu testa. Odozgo kašikom stavite tu i tamo smesu od sitnog sira, rasporedite 1/2 od isečenogo voća.
Nakon toga ponovo kašikom stavite od smese i krema na gomilice. Dodajte preostalo voće.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-45 minuta. Proverite čačkalicom za zube, treba da izađe suva iz kolača. Ostavite da se potpuno ohladi i onda izvadite iz pleha.
Neka vam je slatko!