Terin sa maskarponeom i šumskim voćem

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
28/09/2017
"Razmazite sva svoja čula!"
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano265
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite maskarpone uz pomoć miksera. Dodajte šećer u prahu i kiselu pavlaku. Mutite dok se ne dobije mekan krem. Rastvorite želatin prema uputstvu na pakovanju. Dodajte ga u krem i promešajte.

Skuvajte šećerni sirup od šećera i 200 ml vode.

Isecite kore po sredini na dva dela. Prelijte ih lagano sirupom.

Stavite jednu koru u odgovarajuću posudu, odozgo poređajte voće. Stavite drugu koru preko voća i pritisnite.

Sipajte krem, dodajte voće i oblikujte terin. Odozgo ponovo stavite koru, preko nje voće i završite četvrim delom kore.

Terin namažite kremom. Poređajte voće odozgo. Prelijte ih rastvorenim želatinom i pospite topingom od šumskog voća.

Izrendajte čokoladu na krupno rende i ukrasite terin sa svih strana.

Ostavite da se ohladi 5-6 sati i da se stegne.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar