Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Terin»Terin sa maskarponeom i šumskim voćem

Terin sa maskarponeom i šumskim voćem

Terin sa maskarponeom i šumskim voćem
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Razmazite sva svoja čula!"

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 2 komada, pravougaone
  • maskarpone - 500 g
  • kisela pavlaka - 300 ml
  • šećer u prahu - 3 supene kašike
  • šećer - 4 supene kašike
  • bela čokolada - 120 g
  • maline
  • borovnice
  • jagode
  • toping - od šumskog voća
  • želatin - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite maskarpone uz pomoć miksera. Dodajte šećer u prahu i kiselu pavlaku. Mutite dok se ne dobije mekan krem. Rastvorite želatin prema uputstvu na pakovanju. Dodajte ga u krem i promešajte.

Skuvajte šećerni sirup od šećera i 200 ml vode.

Isecite kore po sredini na dva dela. Prelijte ih lagano sirupom.

Stavite jednu koru u odgovarajuću posudu, odozgo poređajte voće. Stavite drugu koru preko voća i pritisnite.

Sipajte krem, dodajte voće i oblikujte terin. Odozgo ponovo stavite koru, preko nje voće i završite četvrim delom kore.

Terin namažite kremom. Poređajte voće odozgo. Prelijte ih rastvorenim želatinom i pospite topingom od šumskog voća.

Izrendajte čokoladu na krupno rende i ukrasite terin sa svih strana.

Ostavite da se ohladi 5-6 sati i da se stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: