Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci sa paprikama i pečurkama na srpski način

Pileći bataci sa paprikama i pečurkama na srpski način

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pileći bataci sa paprikama i pečurkama na srpski način
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Kako da čovek ne poželi i domaći hleb da ispeče..."

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 3 komada
  • crvene paprike - 2 komada
  • zelene paprike - 2 komada
  • ljute paprike - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • pečurke - 1 manja tegla
  • paradajz pire - 2 kašike
  • belo vino - 200 ml
  • ulje
  • testenina - po želji /makarone ili taljatele/
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće batake istrljajte sa solju, alevom paprikom i biberom.

Paprike očistite od semenki i isecite ih na kockice, a ljutu papriku sitno iseckajte.

Pečurke izvadite iz vode i ostavite ih da se ocede. Luk i beli luk sitno iseckajte.

Tiganj sa uljem stavite na ringlu.

Kada se ulje zagreje, dodajte iseckane paprike, luk, beli luk i ljutu papiku.

Dodajte paradajz pire, koje ste razredili sa malo vode.

Dinstajte povrće, pa ga isipajte u tepsiju. Poređajte pileće batake preko povrća.

Sipajte vino i pecite dok meso ne bude gotovo. Skuvajte pastu po uputstvu sa pakovanja.

Poslužite jelo, tako da testeninu iskoristite kao garnir.

Preko posipajte iseckani peršun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: