Šnicle od svinjskog vrata sa kostima u marinadi za roštilj

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
28/09/2017
"Meke šnicle od vrata u specijalnoj marinadi"
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano926
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 4 komada, od vrata, sa kostima
  • za marinadu
  • soja sos - 3 kašike
  • crno vino - 2/3 šolje
  • sos - 2 kašike, hoisin
  • susamovo ulje - 1 kašičica
  • luk - 1 kašika, u prahu
  • čili - 1 prstohvat, u prahu
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • biber
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso, koje je već omekšalo, blago izlupajte čekićem na drvenoj dasci. U činiji pomešajte sve začine za marinadu i doro promešajte, kako bi se lepo sjedinili.

Nakon toga sve šnicle premažite dobijenom smesom. Meso stavite u veliku posudu, poklopite i neka odstoji tako 3 sata na hladnom mestu. Posle ih izvadite i stavite na sobnu temperaturu, dok ne omekšaju.

Zagrejte roštilj i malo premažite. Svaku šniclu ispecite sa obe strane.

Gotove šnicle poslužite sa sezonskom salatom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar