Pečene ljute paprike sa mnogo peršuna

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
01/10/2017
"Zimi ne sedamo da jedemo bez porcije ovih pikaktnih pečenih paprika sa mnogo pešuna!"
Priprema25 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 966
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ljute paprike - 1 kg
  • peršun - 1 veliki struk
  • beli luk - 1 glavica
  • marinada
  • sirće - 400 ml, vinsko ili jabukovo
  • so - 2 kašike
  • šećer - 6 kašika
  • ulje - 5 - 6 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike operite i isecite im drške.

U odgovarajućoj posudi, ispecite paprike na ringli, sa obe strane. Napravite marinadu - pomešajte sve sastojke i stavite da provre.

U tegle ređajte paprike, tako da ih tokom ređanja malo pritisnete i stavite komadiće belog luka i iseckan peršun.

Prelijte ih marinadom, zatvorite i okrenite, da poklopac bude dole.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar