Način pripreme
Zagrejte 3 kašike maslinovog ulja u velikoj posudi na umerenoj vatri i propržite sitno iseckane luk, beli luk i šargarepu. Dodajte kockice paradajza, začine i posolite i pobiberite. Pržite oko 5 minuta i dodajte pasulj. Promešajte i dodajte vino i bujon. Neka jelo proključa i da se krčka 10 - 15 minuta.
U međuvremenu zagrejte preostalo maslinovo ulje i malo propržite kobasice sa svih strana. Pripremite veliku tepsiju ili kaserolu. Izvadite lovorov list iz jela. Isipajte polovinu pasulja, poređajte kobasice i pokrijte ih preostalim pasuljem. Tepsiju pokrijte folijom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Zagrejte maslac u tiganju i propržite mrvice hleba. Peršun iseckajte na sitno. Dobro ga pomešajte sa mrvicama hleba. Izvadite tepsiju sa pasuljom i jelo posipajte mrvice hleba sa peršunom. Vratite u rernu i pecite još 20 minuta na 180 stepeni.