Način pripreme
Očistite luk i sitno iseckajte. Prodinstajte ga u ulju.
Dodajte oprani pirinač i nastavite sa dinstanjem, dok sve vreme mešate. Dodajte mleveno meso, koje ste prethodno razredili mlakom vodom.
Pržite uz neprekidno mešanje, dok meso ne promeni boju. Dodajte alevu papriku, posolite i dodajte beli i crni biber.
Sklonite nadev sa vatre. Očistite paprike od semenki i drški i isecite ih na deblje kolutove.
Dno odgovarajuće tepsije za pečenje premažite uljem. Poređajte paprike jednu do druge. Paprike napunite napravljenim nadevom. Prelijte mlakom vodom paprike, da voda ogrezne.
Jelo ispcite u zagrejanoj rerni do 220 stepeni. Kada voda proključa, a paprike ako nisu gotove, možete ih pažljivo okrenuti, pa dosipajte još malo tople vode i ostavite da se dopeče.
Malo pre nego što je jelo gotovo, paprike prelijte sosom od pavlake. Napravićete ga tako što umutite jaja, dodate avlaku i kiselo mleko i dobro promešajte.
Paprike vratite da se peku dok ppreliv ne dobije braonkastu boju. Pre serviranja, posipajte jelo listovima svežeg peršuna.