Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Zapečena jela»Božanstvene paprike sa pavlakom i mlevenim mesom

Božanstvene paprike sa pavlakom i mlevenim mesom

Božanstvene paprike sa pavlakom i mlevenim mesom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
20
"Božanstveno jelo - probajte i sami ćete se uveriti!"

Potrebni sastojci

  • paprike - 5 - 6 komada /crvene, žute, zelene/
  • mleveno meso - 300 g
  • pirinač - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • so
  • biber
  • beli biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 1/2 šolje
  • pavlaka za kuvanje - 300 ml
  • kiselo mleko - 300 ml
  • jaja - 2 komada
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i sitno iseckajte. Prodinstajte ga u ulju.

Dodajte oprani pirinač i nastavite sa dinstanjem, dok sve vreme mešate. Dodajte mleveno meso, koje ste prethodno razredili mlakom vodom.

Pržite uz neprekidno mešanje, dok meso ne promeni boju. Dodajte alevu papriku, posolite i dodajte beli i crni biber.

Sklonite nadev sa vatre. Očistite paprike od semenki i drški i isecite ih na deblje kolutove.

Dno odgovarajuće tepsije za pečenje premažite uljem. Poređajte paprike jednu do druge. Paprike napunite napravljenim nadevom. Prelijte mlakom vodom paprike, da voda ogrezne.

Jelo ispcite u zagrejanoj rerni do 220 stepeni. Kada voda proključa, a paprike ako nisu gotove, možete ih pažljivo okrenuti, pa dosipajte još malo tople vode i ostavite da se dopeče.

Malo pre nego što je jelo gotovo, paprike prelijte sosom od pavlake. Napravićete ga tako što umutite jaja, dodate avlaku i kiselo mleko i dobro promešajte.

Paprike vratite da se peku dok ppreliv ne dobije braonkastu boju. Pre serviranja, posipajte jelo listovima svežeg peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: