Način pripreme
1. Koristite dublji tiganj. Stavite na vatru paradajz zajedno sa lukom, šargarepom, paprikom, peršunom i limun majčinom dušicom. Dodajte malo soli, biber i maslinovo ulje. Mešajte 2-3 puta dok ne počne da krčka i ne promeni boju i dok šargarepa ne omekša;
2. Kad procenite da je osnova od paradajza gotova, isključite rernu i stavite tiganj sa strane;
3. Sipajte sve u pleh, u kome ćete poređati sve ostalo;
4. Poređajte listiće bosiljka i krugove maslina preko već gotovog paradajza i drugog povrća;
5. Počinje zabavan deo ređanja patlidžana, tikvica i paradajza. Ja ređam zelenu tikvicu, belu tikvicu, patlidžan i paradajz. Gledadajte da krugovi povrća budu jednake veličine, da stanu u pleh.
6. Kad budete gotovi sa ređanjem i odlučite da je dovoljno lepo da ga nakon toga pojedete, pokrijte pleh aluminijumskom folijom i stavite pleh u rernu na 190 stepeni oko 40 minuta.
7. Kad cela kuća počneda miriše na kuvano jelo i prođu 35-40 možete skinuti foliju i malo posuti čubrom i ostavite da se povrće zapeče odozgo (5 minuta)
Za pravljenje sosa:
1. Oljuštite beli luk;
2. Izgnječite ga, ako nemate presu sitno ga iseckajte;
3. U posudu ili malu čašu stavite mleko i majonez;
4. Dodajte beli luk u mlečni sos i gotovo.