Kesadilja (Quesadilla)

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
30/09/2017
"Budite spremni da se umažete, budite spremni da se dobro najedete, jer ovo je kesadilja!"
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 281
  • Pregledi tokom meseca139
  • Pregledi tokom sedmice26
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći file - 300 g
  • limun - sok od 1/2 limuna
  • kumin - 2 kašičice, mleveni
  • origano - 1 kašičica, sušeni
  • aleva paprika - 1/2 kašičice, ljuta
  • biber
  • so
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 1 crvena + 1 zelena
  • tortilje - 5 komada, gotove
  • kačkavalj - 150 g, rendan
  • maslac - 1 kašika
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file isecite na tračice. Pomešajte ga sa limunom i začinima, promešajte i neka upije začine dok vi primpremite povrće.

Paprike očistite od drški i semenki i isecite ih na tanke tračice. Luk isecite na tanke polumesece. Zagrejte ulje i paprike i luk propržite dok ne omekšaju.

Dodajte pileći file i pržite još 5 minuta, mešajući sve vreme.

U drugi tiganj stavite malo maslaca i otopite ga. Stavite jednu od tortilja. Na pola tortilje stavite rendan kačkavalj i sačekajte da se otopi.

Zatim stavite nadev sa pilećim fileom i preko posipajte još malo kačkavalja. Preklopite kesadilju i blago pritisnite kašikom, dok se otopljeni kačkavalj ne zalepi. Isti postupak ponovite i sa ostalim tortiljama i nadevom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar