Kuvana pšenica (Ašure)

Toni AleksovToni AleksovDžedaj17632
29/09/2017
"Nije samo kuvana pšenica, već mirisni ašure - omiljeni desert starog Noja "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 515
  • Pregledi tokom meseca63
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite pšenicu, a nakon toga je potopite u vodu na nekoliko sati. Stavite je da se kuva u istoj vodi na tihoj vatri.

Odvojite 2/3 od pšenice, propustite je kroz cediljku i prelijte je vodom u kojoj se kuvala. Kašu koju ste dobili, stavite da se kuva i dodajte u nju skrob i šećer, koji su rastvoreni u malo hladne vode.

Dodajte i preostalu trećinu pšenice i kuvajte na slaboj vatri dok se smesa ne zgusne. Na kraju dodajte suvo grožđe i ružinu vodu i promešajte.

Rasporedite pšenicu u posudice i ukrasite izmrvljenim orasima i cimetom.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar