Kuvana pšenica (Ašure)

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
1990
2
29/09/2017
"Nije samo kuvana pšenica, već mirisni ašure - omiljeni desert starog Noja "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano6 930
  • Pregledi tokom meseca198
  • Pregledi tokom sedmice39
  • Rejting4.5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite pšenicu, a nakon toga je potopite u vodu na nekoliko sati. Stavite je da se kuva u istoj vodi na tihoj vatri.

Odvojite 2/3 od pšenice, propustite je kroz cediljku i prelijte je vodom u kojoj se kuvala. Kašu koju ste dobili, stavite da se kuva i dodajte u nju skrob i šećer, koji su rastvoreni u malo hladne vode.

Dodajte i preostalu trećinu pšenice i kuvajte na slaboj vatri dok se smesa ne zgusne. Na kraju dodajte suvo grožđe i ružinu vodu i promešajte.

Rasporedite pšenicu u posudice i ukrasite izmrvljenim orasima i cimetom.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar