Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Ašure»Kuvana pšenica (Ašure)

Kuvana pšenica (Ašure)

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Kuvana pšenica (Ašure)3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
5
"Nije samo kuvana pšenica, već mirisni ašure - omiljeni desert starog Noja"

Potrebni sastojci

  • pšenica - 200 g, ljuštena
  • šećer - 100 g
  • orasi - 50 g
  • suvo grožđe - 50 g
  • ružina voda - 10 ml
  • cimet - 3 g
  • skrob - 15 g, beli (3 kašike)
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite pšenicu, a nakon toga je potopite u vodu na nekoliko sati. Stavite je da se kuva u istoj vodi na tihoj vatri.

Odvojite 2/3 od pšenice, propustite je kroz cediljku i prelijte je vodom u kojoj se kuvala. Kašu koju ste dobili, stavite da se kuva i dodajte u nju skrob i šećer, koji su rastvoreni u malo hladne vode.

Dodajte i preostalu trećinu pšenice i kuvajte na slaboj vatri dok se smesa ne zgusne. Na kraju dodajte suvo grožđe i ružinu vodu i promešajte.

Rasporedite pšenicu u posudice i ukrasite izmrvljenim orasima i cimetom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.7
52
41
30
20
10
Oceni: