Piletina sa pavlakom i pečurkama

29/09/2017
"Otkako smo pripremili piletinu na ovaj način, ne želimo da gledamo drugi recept "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 235
  • Pregledi tokom meseca70
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 2 - 3 komada, bez kostiju
  • ulje - maslac za prženje
  • pavlaka - 1 kofica, 400 g
  • perčurke - 1 tegla ili sveže (500 g)
  • belo vino - 1 šolja
  • biber
  • bosiljak
  • topljeni sir - 150 g, dimljeni
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi se iseku na kockice u šerpu sa masnoćom i kratko se proprže.

Sipa se belo vino i ostavljamo da se dinsta dok ne omekša i alkohol ne ispari. Dodaju se pečurke, ako su iz tegle.

Ako su sveže, prethodno se dinstaju u masti i dodaju se u piletinu. Nakon toga se dodaje pavlaka, dok se dobro ne ugreje.

Posle se dodaju mali parčići topljenog sira, dok se ne rastopi potpuno. Začini se biberom i bosiljkom. So se dodaje ako je potrebno.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar