Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač u rerni»Pileći bataci sa belim pirinčem

Pileći bataci sa belim pirinčem

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Pileći bataci sa belim pirinčem
Fotografije: Teodora Ivanova Kamenova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Svako može da uspe da napravi ovaj klasičan recept! Od vas tražimo samo da jedete sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 1 kg
  • pirinač - 3 šolje, beli
  • luk - 1 glavica, star
  • ulje
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Bataci se operu i stavljaju u šerpu.

Luk se sitno isecka i sipa u pleh.

Meso i luk se prelivaju uljem i malo vode i peku dok se luk ne izdinsta, nakon toga se sipaju oprani pirinač, biber i so.

Preliva se vodom u odnosu 1 šolja pirinča 3 šolje vode. Peče se dok pirinač ne upije vodu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: