Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Ekleri»Ekleri sa kremom od vanile

Ekleri sa kremom od vanile

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k143
Ekleri sa kremom od vanile2 / 2
29/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Neke od najlepših priča počinju sa šoljom kafe i aromatičnim eklerima sa kremom od vanile"

Potrebni sastojci

  • za eklere
  • sveže mleko - 120 ml
  • voda - 120 ml
  • maslac - 120 g
  • so - 1/4 kašičice
  • šećer - 1 supena kašika
  • brašno - 130 g
  • jaja - 3 komada (na sobnoj temperaturi)
  • za krem
  • sveže mleko - 1 l
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 4 supene kašike
  • brašno - 4 supene kašike
  • kukuruzno skrob - 5 supenih kašika
  • šećer - 10 supenih kašika (punih)
  • vanila - 2 - 3 komada
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sveže mleko, vodu, so, šećer i maslac stavite u šerpu i ugrejte na umerenoj vatri dok se maslac ne rastopi i smesa ne počne da vri. Kad provri sipajte svo brašno odjednom i mešajte energično, dok se ne dobije lopta kuvanog testa.

Mešajte još 3-4 minuta na ringli i skinite šerpu. Ostavite testo da se ohladi. Kad se testo ohladi dodajte jedno po jedno jaje, nakon svakog dobro mešajte dok testo ne upije celo jaje.

Gotovu smesu sipajte u spric i napravite male loptice ili duguljaste eklere po izboru, preko papira za pečenje u plehu (na rastojanju jedan od drugog). Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta. Ne otvarajte rernu dok se ekleri peku.

Mleko sipajte u šerpu i ugrejte. U međuvremenu u posudi pomešajte jaja i šećer. Mutite mikserom dok smesa ne posvetli. Dodajte dve vrste bršna. Mutite mikserom na niskoj brzini ili rukom.

Da biste ujednačili temperature dodajte 1 kutlaču toplog mleka u smesu sa jajima i brašnom. Mešajte dobro. Ponovite. Razređenu smesu dodajte lagano u vrelo mleko, neprestano mešajte. Na kraju dodajte 2 vanile i maslac i mešajte dok se masalc ne rastopi i upije krem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: