Ratatuj lepeza

Ratatuj lepeza
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
3
"Nemaju samo francuskinje stila, nego i francuska jela"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • tikvica - 1 komad
  • paprike - 2 komada, pečene
  • luk - 1 - 2 glavice
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • ulje - 1 šolja
  • so
  • univerzalni začin - od povrća
  • paradajz - 3 - 4 supene kašike, koncentrat od paradajza
  • bosiljak - 3 - 4 listića
* merne jedinice

Način pripreme

Opran i osušen patlidžan prepolovite i isecite na trakice ka drški, tako da se dobije lepeza. Posolite povrće i nakon toga ga operite od gorkog soka, osušite.

Odvojeno izdinstajte na masnoći šargarepu isečenu na trakice, paprike, tikvice i luk, isečene na krugove.

Izdinstajte i patlidžan i poređajte lepezu u odgovarajući pleh. Poređajte dinstano povrće između proreza patlidžana.

Prelijte sa još malo ulja, pospite začinom od povrća i stavite da se peče.

Ugrejte 2-3 supene kašike ulja i dodajte koncentrat paradajza, promešajte i razredite sa 1 šoljom vode. Mešajte sos dok se ne zgusne i začinite belim lukom i bosiljkom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: