Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ratatuj»Šareni ratatuj lepeza

Šareni ratatuj lepeza

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Inovator
672121212
Šareni ratatuj lepeza
Fotografije: Viktoriya Afzali
1 / 4
18/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ukusno i lepo, jer zaslužujete samo najbolje"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • tikvice - 2 komada
  • paradajz - 4 komada
  • luk - 4 glavice, crni
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • majčina dušica - 1 kašičica, suva
  • sušeni beli luk - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Tikvice i patlidžan treba da su približno jednakih razmera, da bi jelo bilo lepo.

Isečemo patlidžan i tikvice na kriške ka drškama, ali ih ne sečemo do kraja. Solimo ih i ostavljamo 15-20 minuta.

Sečemo na šajbne paradajz i oljušten crni luk.

Operemo patlidžan i tikvice i ocedimo ih.

Sklapamo u jedno patlidžan i tikvicu, stavljajući ih jednu naspram druge. Stavljamo lepezu u posudu za pečenje sa aluminijumskom folijom, koju smo prethodno namazali sa malo masnoće.

Gledamo da se naređaju slojevi tikvice i patlidžana. Između svakog reda stavljamo paradajz i u sredinu ređamo luk. Začinjavamo šareni ratatuj solju, biberom, majčinom dušicom, sušenim belim lukom i prelivamo maslinovim uljem.

Pečemo u rerni na 200 stepeni 30-40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: