Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Patlidžan lepeza sa mlevenim mesom

Patlidžan lepeza sa mlevenim mesom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5831002k240
Patlidžan lepeza sa mlevenim mesom
Fotografije: Ivelina
1 / 3
19/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
1
"Od lepeze od patlidžana možda se nećemo rashladiti, ali garantujemo uživanje"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • teleće mleveno meso - 250 g
  • luk - 1/2 komada
  • beli luk - 3 čena
  • so
  • biber
  • peršun - 1/2 vezice
  • parmezan - 1 - 2 kašike
  • paradajz pire - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Operem patlidžan i oštrim nožem pravim razreze po dužini patlidžana, sečem na kriške, ali ne do kraja, već ostavljam kriške vezane za dršku.

Ostavljam patldižan u posoljenoj toploj vodu, 20-30 minuta da pusti gorki sok i operem.

Spremam mleveno meso, dodajući sitno isečen beli luk, luk, peršun i parmezan, biber, so.

Zamesim dobro u ostavljam 20-30 minuta da se začini.

Nakon tridesetak minuta operem i osušim patlidžan, stavljam ga u posudu za pečenje i u svaki razrez stavljamo po jednu spljeskanu ćufticu (od začinjenog mlevenog mesa).

Prelivam paradajz pireom razređenim sa malo vode ili gušćim paradajz sosom oko 80-100 ml.

Pečem lepezu od patlidžana u rerni oko 50 minuta na srednjoj temperaturi dok ne bude gotova.

Izuzetno jednostavan i ukusan recept za patlidžan lepezu sa mlevenim mesom vam predlažem.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: