Način pripreme
Prethodno pripremite eklere, da budu gotovi prilikom pripremanja torte.
Napravite kore, tako što odvojite žumanca od belanaca. Umutite belanca sa šećerom na sneg. Dodajte jedno po jedno žumance dok mutite. Prosejte brašno i dodajte u porcijama, mešajte dok ne upije brašno.
Dodajte grilijaš i promešajte da se raspordi. Ispecite koru u kalupu za tortu, prečnika 24 cm, obloženom papirom za pečenje. Pecite 20 minuta u ugrejanoj rerni na 150 stepeni. Kad bude gotovo izvadite koru i ostavite da se ohladi. Kad se ohladi isecite koru na dva dela.
Pripremite nadev tako što pospete želatin sa malo hladne vode (2-3 supene kašike) i ostavite ga da nabubri nekoliko minuta. Nakon toga ugrejte oko 100 ml slatke pavlake i dodajte želatin. Mešajte dok se potpuno ne rastopi.
Mutite mikserom kiselu pavlaku i kondenzovano mleko dok se potpuno ne pomešaju. Lagano dodajte pavlaku sa želatinom i mešajte. Važno je da svi sastojci budu na sobnoj temperaturi.
Umutite preostali deo slatke pavlake na čvrst sneg. Dodajte u krem i mešajte, tako da sačuvate obim.
Sastavite tortu tako što u kalup stavite jednu koru. Rasporedite polovinu krema.Poređajte eklere na mala rastojanja i popunite i prekrijte preostalim kremom. Zatvorite drugom korom. Stavite tortu u frižider na nekoliko sati da se stegne.
Umutite na sneg slatku pavlaku za ukras. Kad torta bude gotova, izvadite je iz kalupa i namažite sa svih strana šlagom. Pospite krokanom odozgo i oblepite po ivicama. Ukrasite špricem napunjenim šlagom po želji, nastavkom po vašem izboru.
Pripremite karamle tako što karamelizujete dok se ne dobije svetao karamel od šećera. Dodajte kondenzovano mleko i mešajte dok se ne dobije homogena smesa. Zalepite mini eklere po sredini torte, tako što koristite karamel.