Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Ruote sa sosom Bolonjeze

Ruote sa sosom Bolonjeze

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
6914425
Ruote sa sosom Bolonjeze
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
28/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Testenina sa aromatičnim sosom - odredili bismo ovaj recept kao klasičnu đakoniju"

Potrebni sastojci

  • testenina - 400 g, ruote
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • luk - 1 velika glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • mleveno meso - 500 g, teleće
  • bujon - 2 šolje, teleći
  • crno vino - 1 i 1/2 šolje
  • paradajz - 2 šolje, pasiran
  • šećer - 1 kašičica
  • peršun - 1 vezica
  • parmezan - za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte testeninu na način koji je opisan na pakovanju, pazeći da ne bude previše mekana. Zagrejte masnoću u dubokom tiganju ili šerpi.

Izdinstajte isečen luk, beli luk i šargarepu oko 5-6 minuta ili dok ne promene svoju boju. Nakon toga dodajte mleveno meso i promešajte.

Ako se negde formiraju grudvice, probajte da ih razbijete mešanjem. Nalijte teleći bujon. Dodajte vino, paradajz, začine.

Ostavite sve da vri na slaboj vatri, dok se svi sastojci ne skuvaju dobro i sos se ne zgusne dovoljno. Ako je neophodno začinite još. Rasporedite skuvanu testeninu u tanjir i prelijte je dobijenim sosom.

Pospite narendanim parmezanom i servirajte. Po želji ukrasite svežim bosiljkom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: