Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Turšija od karfiola i kornišona

Turšija od karfiola i kornišona

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Turšija od karfiola i kornišona
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Dolazi zima! Da li ste stavili dovoljno tegli sa turšijom od karfiola i kornišona"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 2 glavice
  • kornišoni - 2 kg
  • krupnija so - 1 k šolja na lita
  • šećer - 3 supene kašike na teglu od 3 litre
  • sirće - 3 supene kašike
  • celer - 1 glava, listovi
  • mirođija - po želji
  • peršun - 1 veza
  • beli luk - 1 - 2 glavice
* merne jedinice

Način pripreme

Operite povrće, isecite drške kornišona i iskidajte karfiol na ružice.

Sipajte šećer i sirće u teglu od tri litra i mešajte dok se ne rastopi.

Stavite vodu da se prekuva, dodajte so i kad se rastopi ostavite je da se ohadi, procedite, zato što ponekad morska so ostavlja crveni talog.

Prelijte poređano povrće, promućkajte kad stavite poklopce.

Ostavitena toplom prvih dana i mućkajte s vremena na vreme.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: