Domaća carska turšija

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
33
1
152
03/10/2017
"Morate probati, jer ćete samo tako shvatiti zašto se zove carska turšija!"
Priprema50 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno70 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 254
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 glavica (belog)
  • karfiol - 1 kom.
  • šargarepa - 2 kg
  • paprika - 2 kg babura
  • sirće - 5 kašika vinskog sirćeta
  • so - 1 kašika, ravna
  • celer
  • šećer - 2 kašike
  • med - 1 kašičica
  • aspirin - 4 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Sve vrste povrća oprati i naseći po želji. Turšiju praviti u teglama za kompot. Količina salamura je za 1 teglu.

Tegle ređati na sledeći način: prvo staviti sirće, nakon toga kupus, karfiol, babure i šargarepe, pa pritisnuti pomoću tučka.

Ponoviti redosled sve dok se tegla ne napuni, pa odozgo staviti celer, šećer, so, med, i na kraju - aspirin.

U šerpu sipati vodu da vri. Nakon što počne da vri, kutlačom je naliti u teglu i odmah zatvoriti. Zatvorenu teglu okretati 10 dana.

Napomena: Dok se tegla puni vodom se ne skida sa vatre.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar