Čapče

Čapče

08/10/2017
"Egzotičan predlog koji će se zagarantovano osladiti, ne samo ljubiteljima korejske kuhinje"
Priprema40 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano891
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 400 g (teleći brzi stek)
  • za marinadu teletine
  • beli luk - 2 supene kašike, izgnječen
  • soja sos - 3 supene kašike
  • sok od ananasa - 2 supene kašike
  • ulje susama - 1 kašičica
  • šećer - 1 supena kašika
  • za fidu
  • fida od pirinča - 200 g
  • soja sos - 2 supene kašike
  • ulje susama - 1 kašičica
  • za povrće
  • šargarepa - 2 komada, velike (isečena na tanke štapiće)
  • spanać - 200 g
  • pečurke - 200 g, šampinjoni
  • luk - 1 glavica, isečen na polumesec
  • mladi luk - 1 struk
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • biber
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite teleće stekove na mnogo tanke tračice. Pomešajte sve sastojke za marinadu i pomešajte sa mesom. Ostavite da se marinira na sobnoj temperaturi oko 2 sata.

Potopite fidu od pirinča na 30 minuta u toplu vodu. Procedite i pokrijte posudu vodom. Kuvajte 2 minuta. Procedite i pomešajte sa soja sosm i uljem susama. Blanširajte spanać 30 sekundi u vreloj vodi.

Prethodno pripremite povrće, tako što ga očistite i isečete. Šangarepu na tanke štapiće, luk na polumesec, mladi luk na romboide i pečurke na sitne komade.

U dubokom tiganju sa 2 supene kašike ulje propržite luk dok ne dobije zlatnu boju i izvadite. U istoj masti na krako propržite mladi luk. Izvadite. Propržite šargarepu i izvadite. Ako je potrebno dodaje se ulje.

Na kraju propržite i pečurke i izvadite. Stavite 1 kašiku ulja i prorpžite meso na jakoj vatri. U njega dodajte povrće, fidu i spanać. Dobro promešajte i začinite soja sosom ili solju i biberom.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar