Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Paradajz»Paradajz punjen pirinčem iz rerne

Paradajz punjen pirinčem iz rerne

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k142
Paradajz punjen pirinčem iz rerne
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 5
09/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Specijalni predlog za sve koji poste ili ne vole mnogo meso - vegetarijanski punjeni paradajz sa pirinčem iz rerne"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 komada, veliki
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 2 čena
  • bujon - 3 šolje, od povrća
  • pirinač - 1 šolja
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • peršun
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite gornje delove paradajza i izdubite unutrašnjost. Malo ga posolite. Luk i beli luk sitno iseckajte i prodinstajte u maslinovom ulju sa malo vode 5 minuta.

Dodajte rendanu šargarepu i pirinač i mešajte još 3-4 minuta. Dodajte 2 šolje bujona i ostavite da ga pirinač upije.

Na kraju dodajte unutrašnjost paradajza, peršun i mirođiju. Posolite i pobiberite.

Dobijenim nadevom napunite paradajz, stavite isečene gornje delove (poklopce) i poređajte ih u tepsiju za pečenje. Posipajte sa malo maslinovog ulja. Dodajte drugu šolju bujona i pecite na 180 stepeni u zagrejanoj rerni 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: