bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Đuveč»Pasulj u đuvečari na pastirski način

Pasulj u đuvečari na pastirski način

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
348
11
360
Pasulj u đuvečari na pastirski način
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
09/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno105 min.
Porcije6
"Nema recepta koji je bolji od ovog"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g, beli
  • luk - 4 glavice
  • paradajz - 3 komada
  • ulje - 4 kašike
  • nana
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno veče potopite pasulj i sledećeg dana ga stavite u novu vodu i kuvajte, dok ne omekša.

Počnite sa ređanjem, tako što prvo stavite red pasulja u đuvečaru, zatim luk koji ste iseckali na polumesece i listiće oguljenog paradajza.

Svaki red posipajte solju i iseckanom nanom. Dodajte ulje, sipajte malo od bujona, u kome se kuvao pasulj, pa stavite đuvečaru u rernu i pecite na umerenoj temperaturi.

Pecite jelo dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: